Report z horského behu pri Nitre.

V nedeľu sa na 9. ročníku behu ZOBORSKOU LESOSTEPOU s Mitickou vydalo vyše 260 dospelých bežcov od Dražovského kostolíka smerom k Zoboru a späť.
Ďalšia takmer päťdesiatka detí si do sýtosti premiérovo zabehala okolo Dražovského kostolíka.

Dokonalé babie leto si prišli vychutnať milovníci horského behu nielen z Nitry a okolia. Organizátor dal dospelým opäť na výber a mohli si vybrať medzi kratšou a menej náročnou 9,5 km trasou a dlhšou 14 km.

Deti sa vybehali na detských tratiach okolo Dražovského kostolíka v dĺžkach od 100 do 1250 m. Každé dieťa čakala v cieli sladká odmena a troch najrýchlejších chlapcov a dievčatá aj veľká medaila.

Každý dospelák dostal v cieli jedinečnú medailu podujatia s motívom Dražovského kostolíka.

Na podujatie zavítal aj špeciálny hosť náš zlatý olympionik a Nitran, Matej Tóth. Žiaľ choroba mu znemožnila štart. A tak Matej odštartoval všetky detské behy a v cieli vítal všetkých bežcov, zapózoval na obrovskom  množstve fotiek a podpísal nespočetné množstvo štartových čísel. Podal minimálne taký výkon ako samotní bežci. Na záver každý víťaz kategórie dostal ako cenu podpísanú Matejovu knihu.

Mužský traťový rekord na 14km trati neodolal Petrovi Žáčikovi ktorý ho pokoril iba o 2 sekundy, ale pod magickú hranicu jednej hodiny sa nedostal. Katarína Bátovská zlomila svoj vlastný rekord na 9,5km trati a posunula ho o výborných 2 a pol minúty.


Jedinečná atmosféra, nádherné výhľady, skvelí ľudia - Beh ZOBORSKOU LESOSTEPOU s Mitickou opäť vyšiel na jednotku. Je to podujatie ktoré jednoznačne treba zažiť. Tešíme sa na budúci ročník.

Kompletné výsledky vrátane videí z dobehu nájdete na stránke časomiery VysledkovyServis.sk: http://vysledky.vysledkovyservis.sk/Results.aspx?CId=16625&RId=240&EId=1

Ak chcete byť informovaní o všetkom ohľadne tejto akcie najlepšie je to na FB: https://www.facebook.com/zoborskoulesostepou/